EN       : انتخاب زبان
   صفحه اصلی |  اعضای هیأت علمی |  برنامه های علمی | ورود به سايت  |  تماس با ما
 متن خبر
طرح پژوهشی «بررسی تغییرات فصلی ارزش غذایی گونه های غالب ماکروجلبک های سواحل جنوبی دریای خزر» دفاع شد

 

طرح پژوهشی «بررسی تغییرات فصلی ارزش غذایی گونه های غالب ماکروجلبک های سواحل جنوبی دریای خزر» شنبه 19 اردیبهشت 94 در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی دفاع شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، دکتر ندا مهدی پور مجری طرح در این باره اظهار داشت، ماکروجلبک ها منبعی غنی از پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین ها، فیبر، مواد معدنی، عناصر کمیاب و ترکیبات زیست فعال به شمار می روند.

وی افزود ماکروجلبک ها به مانند سایر موجودات زنده به شدت در معرض تغییر شرایط و عوامل محیط پیرامون شان می باشند که بر پاسخ های متابولیک و ترکیب بیوشیمیایی شان تأثیر می گذارند.

مهدی پور تصریح کرد ترکیب بیوشیمیایی ماکروجلبک ها و ارزش غذایی آنها بسته به گونه ماکروجلبکی، دوره زندگی، فصل، زیستگاه، گستره جغرافیایی پراکنش و شرایط محیط پیرامون شان مانند دمای آب، شوری آب، نور و مواد مغذی متفاوت می باشد.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با اشاره به کمبود اطلاعات علمی در زمینه ترکیب بیوشیمیایی ماکروجلبک های دریای خزر، اظهار داشت به دلیل آنکه در زمینه ترکیب بیوشیمیایی ماکروجلبک های دریای خزر اطلاع چندانی در دست نیست، تاکنون بدون استفاده باقی مانده اند. بنابراین با توجه به افزایش تقاضا برای استفاده از ماکروجلبک ها در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی، تحقیق حاضر با هدف بررسی تغییرات فصلی ترکیب بیوشیمیایی ماکروجلبک های سواحل جنوبی دریای خزر به انجام رسیده است.

مهدی پور در خصوص نتایج حاصل از این تحقیق گفت کربوهیدرات و پروتئین بیشترین و لیپید کمترین درصد وزن ماده خشک ماکروجلبک های مورد بررسی را به خود اختصاص دادند.

وی همچنین افزود در بررسی تغییرات فصلی ترکیب بیوشیمیایی ماکروجلبک ها، بیشترین میزان کربوهیدرات ماکروجلبک ها در فصل تابستان و بیشترین مقدار لیپید آنها در فصل زمستان به ثبت رسید.

مجری این طرح پژوهشی افزود اسیدهای چرب اشباع پالمیتیک(C16:0)  و مریستیک اسید (C14:0)، اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره اولئیک (C18:1n-9) و پالمیتولئیک اسید  (C16:1n-7)و اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره لینولئیک اسید  (C18:2n-6)و آلفالینولئیک اسید (C18:3n-3) در ماکروجلبک های سبز و آراشیدونیک اسید  (C20:4n-6) در ماکروجلبک قرمز به عنوان اسیدهای چرب غالب شناخته شدند.

 


ایجاد کننده : khabar
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394
تعداد بازدید : 1025

بازگشت

  
کلیه حقوق این پورتال متعلق به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی است.